FM Csapatbajnokság 6. forduló Mór - D_Decs IV. 4,5 : 3,5

  Március 02-án folytatódott a megyei I. osztályú sakk csapatbajnokság. A Dunaújváros-Decs IV. csapatát fogadtuk.
  Vajon hogyan játszhat a Tolnai megyei Decs "negyedik" csapata a Fejér Megyei Bajnokságban? Úgy, hogy ez sárközi nagyközség a magyar sakk csapatbajnokság első osztályában vitézkedik évek óta! Az egyetlen nagyközség Magyarországon, amelynek sakkcsapata a legmagasabb osztályban szerepel. Rendkívül magas szintű utánpótlás nevelés folyik ebben a faluban. Sok-sok dunaújvárosi sakkozó palánta jár át sakkedzésre a Tőlük nem messze lévő Decsre.

  Tehát a csapatot dunaújvárosi ifjú sakkozók alkotják, több 12 év alatti játékossal álltak fel, a legfiatalabb mindössze 8 éves volt. Valamelyest alkalmazkodtunk az ellenfélhez és a gyerekcsapat ellen nem a legerősebb összeállításban álltunk ki, mi is több ifjúsági játékost szerepeltettünk. A vártnál szorosabban alakult az eredmény, 4,5 : 3,5 arányban győztünk. A győzelmeket Steiner László, Restár László, Bíró Norbert, Szekeres László aratták, döntetlen ért el Szinável Zsolt.

  Az utolsó forduló előtt a bajnokság élcsoportja szorossá vált:
  A móri csapat vezeti a tabellát 31,5 ponttal. Mögöttünk másfél pont hátránnyal a Bodajk következik, újabb másfél ponttal hátránnyal a Fehérvár SE II. csapata a harmadik, sőt újabb másfél pont hátránnyal az Etyek csapata zárja az éremesélyesek táborát.
  Március 23-án az utolsó fordulóban az Etyek vendégeként mindenképpen győznünk kell, hogy az elmúlt 3 év után sorozatban negyedszer is megnyerjük a megyei sakk csapatbajnokságot.

Üdv Sarok Péter