II. Seregélyes Kupa – Gyerekverseny

 

A Móriak három iskolát képviselve külön-külön szervezték indulásukat a versenyre. A Zimmermann iskola parkolójából indultunk el 7:55-kor három autóval. Így elsőként érkeztünk a helyszínre. Egy negyedórával később a Petőfisek is befutottak 2 autóval majd utolsóként a Radnótisok is 1 autóval. Összesen 20 fő gyereket hoztunk el, hogy tapasztalatot szerezzenek. Az I. csoportban az óvodások 18 fős mezőnyében 5 főt indítottunk. Az eredmények:

Lány mezőny :   4. Bíró Dzsenifer,
Fiú mezőny    :   6. Riez Borisz, 14. ifj. Sarok Péter, 16. Babonits Bence, 17. Borbély Dénes;

A II. csoportban volt a legnépesebb mezőny 30 fővel és 12 főt indítottunk. Eredmények:

Lány mezőny:    4. Sarok Zsófia, 5. Ruff Mónika, 6. Borbély Noémmi 7. Zilahi Anna Zita,
Fiú mezőny:     12. Bíró Patrik, 14. Németh Márk, 21. Bernáth Zalán, 23. Gáti Krisztián, 26. Krausz Vendel, 27. Kaiser Csongor, 28. Horváth Bence, 30. Kohán Kristóf;

A III. csoportban szintén 18 fős mezőny gyűlt össze és itt 3 főt indítottunk el. Eredmények:

5. Bernáth Lilla, 12. Szűcs Adrián, 14. Dobai Bence;

A IV. csoportban a kísérők, szülők, edzők, játékosok tehették próbára sakktudásukat.

A gyerekek játékából rengeteg tapasztalatot szereztünk, hogy milyen hiányosságok vannak, miket kell a jövőben megtanítanunk nekik. Külön kiemelném a legkisebbeket. Ifj. Sarok Péter fájós foggal küzdött végig a fordulókban. Riez Borisz pedig belázasodott. Pedig nagyszerűen kezdett 4-ből 3 ponttal. A gyerekek közül Borisznak a játéka jelentette számomra a legnagyobb meglepetést. A Seregélyesi szervezőket is dicséret illeti a gyerekeket kellő mennyiségű szendvicsekkel és üdítőkkel látták el a verseny alatt. Haza felé menet Fehérváron a Mc Donald’s volt a következő állomás. Az asztali foci azaz a csocso és a csúszda bizonyult a délutáni lazítás legfőbb szereplőinek.

Köszönöm a szülőknek, nagyszülőknek, felkészítőknek, kísérőknek, hogy eljöttek és feláldozták a szombati napjukat!

Mór, 2012. március 12.                                  Zilahi Zoltán