Csókakői falubajnokság – 2012. február 25.

 

A falubajnokságot minden évben nagy lelkesedéssel Steiner László szervezi. A helyszínt is mindig a Vadász Söröző biztosítja. A bajnoki címért is Kiss Miklós és Steiner László vívja a legnagyobb csatát évről-évre. Szerencsére a mezőny azért változó. Tavaly 6-an kapcsolódtak be a küzdelembe. Idén viszont nagy örömünkre 11-en ültek le az asztalhoz és próbáltak eligazodni a 64 mező között. A versengéshez a készleteket és órákat a Móri SE sakk szakosztálya biztosította. 

A bírói szerepet most Zilahi Zoltán nem tudta vállalni, mert a megyei diákolimpia egyéni döntőjével egy napra esett és tanítványait kísérte el. A nagyobb létszám miatt az alapszakasz két csoportban zajlott. Egy 5 fős és egy 6 fős csoportban. A két csoport egy-egy kiemeltje Kiss és Steiner. Az első két helyezett jutott tovább a 4-es döntőbe. Az egymás elleni eredményeket vitték tovább magukkal a játékosok. Az „A” – csoportban Kiss Miklós esélyeshez méltón magabiztosan végzett az első helyen és jutott be a döntőbe. Az egyetlen kiadó helyet a csoportból Végh Gyula harcolta ki.

 

A - csoport

K.M.

K.P.

V.Gy.

V.Á.

M.D.

 

Pont

Helyezés

1.

Kiss Miklós

 

1

1

1

1

 

4

I.

2.

Kalauz Péter

0

 

0

0

0

 

0

5.

3.

Végh Gyula

0

1

 

1

1

 

3

II.

4.

Végh Ádám

0

1

0

 

1

 

2

III.

5.

Máhr Dávid

0

1

0

0

 

 

1

4.

 

A „B” – csoportban nem alakultak ilyen egyszerűen az eredmények. Az első körben óriási meglepetésre Király Gyula legyőzte Steiner László-t. A második fordulóra sikeresen körbe verték egymást a játékosok és ezzel a rosszul kezdő Steinernek adtak lehetőséget. Aki felébredt Csipkerózsika álmából és a továbbiakban nem kegyelmezett senkinek. A döntőbe az utolsó kiadó helyet Vass Zoltán megérdemelten gyűjtötte be, csak az egymás elleni eredmény miatt szorult a második helyre.

 

B - csoport

S.L.

K.L.

Cs.J.

V.Z.

V.T.

K.Gy.

 

 

1.

Steiner László

 

1

1

1

1

0

4

I.

2.

Kukoda Lajos

0

 

0

0

1

1

2

4.

3.

Csákvári József

0

1

 

0

0

0

1

6.

4.

Vass Zoltán

0

1

1

 

1

1

4

II.

5.

Végh Tamás

0

0

1

0

 

0

1

5.

6.

Király Gyula

1

0

1

0

1

 

3

III.

 

A döntő két fontos mérkőzése közül az elsőben Vass Zoltán győzelme Végh Gyula felett hozta meg számára a bronzérmet. Ezzel állhatott a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. A másik mérkőzésen a bajnoki címért újra Kiss Miklós és Steiner László ült asztalhoz. Kemény küzdelem folyt a táblán. Lovaghoz méltóan a lovag (Knight) hozta meg a győzelmet Steinernek amikor lenyerte Kiss vezérét, aki rögtön sportszerűen feladta a küzdelmet.

 

Döntő

S.L.

K.M.

V.Gy.

V.Z.

 

 

Pontszám

Helyezés

1.

Steiner László

 

1

1

1

 

 

3

I.

2.

Kiss Miklós

0

 

1

1

 

 

2

II.

3.

Végh Gyula

0

0

 

0

 

 

0

4.

4.

Vass Zoltán

0

0

1

 

 

 

1

III.

 

(Az aláhúzott számok jelzik, hogy sötét színnel volt a játékos)

2012 Csókakő falubajnoka: Steiner László

Gratulálunk minden résztevőnek, hogy ezt a napot az elme megmérettetésére áldozták. Remélhetőleg jövőre még nagyobb létszám és izgalmakról tudósíthatok

Külön köszönet, Kiss Miklósnak, Steiner Lászlónak és a Vadász Sörözőnek

.

Mór, 2012-03-08

Zilahi Zoltán